Friday, December 22, 2006

the cat

she was licking
the opened tin
for hours and hours
without realising
that she was drinking
her own blood.

+ spyros kyriazopoulos +



anyways, i'm excited ... an indonesian flick, "berbagi suami" has reached our shore! phewwit! to me it's the best indonesian offering since like ages. this is no "heart" prank, i repeat, this is no "heart" prank. :op

"berbagi suami" is from the same production, which had produced "janji joni" by the way. from their soundtrack, cinematography to everything, they are real moving. well, in my opinion, a good movie makes one feel. right? (pijoh, i ain't romantic yo! a realist ok, a realist!)

if you're feeling generous, and you can't wait for the release date of 11 january 2006, you can attend sisters in islam's charity gala premiere:

Malam amal tayangan perdana filem Indonesia bertajuk 'Berbagi Suami' yang akan di rasmikan oleh YB Datuk Seri Utama Rais Yatim dan Datin Seri Masnah Mahmud

Tempat : Cineleisure Damansara
Tarikh : Khamis, 4 Januari 2007
Waktu : 8.00 malam
Harga Tiket : RM 5.00 (students), RM30, RM50, RM100, RM200
*Tiket hendaklah di ambil di pejabat kami.

Berbagi Suami merupakan filem Indonesia arahan Nia Dinata yang telah pun memenangi anugerah. Ia dipaparkan dengan begitu mendalam dan penuh sensitif melalui kacamata tiga orang wanita dari latarbelakang kehidupan yang berbeza tetapi saling berkaitan juga. Filem yang berkisar tentang cinta, kekeliruan, konflik dan juga kelucuan, berupaya mengenengahkan beberapa isu penting yang amat relevan dengan masyarakat kita yang mana poligami seperti yang dipraktikkan memberi kesan terhadap kesejahteraan keluarga.

Sila hubungi Cik Nurul atau Yati di 03 7785 6121 / 7784 2733 / 7784 4357 untuk mendaftar diri untuk forum sebelum 29 Dec 06, membeli tiket atau untuk mendapatkan keterangan lanjut lanjut.


that is if you don't already have invites from the sponsors. and you'll get to meet shanty, i think she hot! :op

okidokk, good weekend peeps!

oh, and happy birthday, shaun.

12 comments:

NaHLaH said...

teruja nyer nak tgk! :P

Erra said...

nina

harus ... the movie depicts real issues ... tapi ala ala love actually, gubra, cinta etc or this book i'm reading birds without wings ... delivery pakai a few stories interwoven into one

cHikAnoZ said...

hmm.. kena tgk la mcm nie.

Erra said...

chikanoz

lets jom tengok!

cikPijah said...

betulke konpem tak sama mcm citer heart to ek? surreeee??? so? dah pegi tengok itu chenta movie?

Erra said...

pijoh

kompem tak sama dengan heart, far better ... but kenot beat our own storyteller's production (read: yasmin ahmad) ... the way the story was told, ada sikit lemah, in my opinion + i'm fussy terlampau so you judge for yourself ... nonetheless, it's far ahead compared to other indonesian film

cinta belum tengok ... tengok snippet part the little girl upset sebab her dad's leaving home pun i tak boleh handle, takoot nak tengok ... nanti kl laks banjir.

drama king said...

gue aja mau nonton neng... tapi emang nya gap 3 hari nanti di pawagam udah tayangin... ya...tapi asyik juga dech

Erra said...

drama king

hi baki!

en.emi said...

ohh...baru teringat..smalam ade gang indon datang makan kat umah kak za...dia ade ckp pasal movie nih...dia ckp ditayangkan kat hawaii siap...hmm....

Maryam Samirah said...

emi

it was a film festival ... they won awards i think.

rosalinda_cute said...

- Golden Orchid (best film), Hawai International Film Festival 2006
- Best Movie, MTV Indonesia Movie Award 2006
- Best Movie, Bali Film Festival 2006
- Mewakili Indon dalam Academy Award (Best Foreign Movie category)

Anonymous said...

saper dah tgk citer nie?