Thursday, February 16, 2006

one pictorial kesah dongeng

tammat

29 comments:

anisism said...

explain this while i sleep.

or is it not a bedtime story? no?

cikPijah said...

hek ena! abih boring ler tu dok opis.. tader keje nak wat.. so apdet blog ngan gambar2 je.. yg ni tak kira! next! as denda.. i nak apple crumble kat starbucks.. sedap wooo

lady_bugs said...

err no caption or what soever ka.. me very slow to understand pics2 skalian... but i like e last pic!!!

Cik Puan Muda Stress said...

u jump i jump.

zuhri said...

err...ni cam cerita bergambar dalam buku sekolah adi ajer. buku sekolah dia pun at least ada caption untuk orang baca and faham. what? oh, ini posting untuk orang yang illiterate ajer faham ye?

Erra said...

wahai kengkawan sekalian

i buh text semua, korang tak leh imagine... i buh gambar semua, korang nak text... stop asking to be spoon fed lah... pikir sendiri!!!

bertique said...

ni crita utk org bisu dan pekak ker? tak suara, tak de sarikata.

bior aku tolong buat:

pada satu hari ada sepasang kekasih pergi berjalan-jalan ditepi cliff yg hebat disebuah negara yg terpaksa dirahsiakan namanya (refer pic#1).

mereka berpura-pura berminat untuk melompat lebih tinggi - tetapi tidak berani, lalu mereka cuma mengambil gambar utk dimuat-naik ke blog mereka (refer pic#2).

lelaki berambut merah itu nampak cool, jadi mereka cuma menggunakan nya sebagai extra dalam photo mereka (refer pic#3. teringat dulu aku pernah jadi extra kat dlm majalah nona edisi februari, bisik hati kecil zyra (bkn nama sebenar).

cubaan utk membunuh diri oleh sorang lelaki saiko gagal kerna dia terlupa yg kaki nya sudah pun diikat terlebih dahulu (refer pic#4)

(pic#5 & 6)
model terun tiruk melambai kepada penyokong dan pemerhati, impiannya utk membuat 'clean entry' (cross blog dr pinky's) tidak menjadi kerana kakinya telah diikat oleh para petugas.

ya, aku tgh tension dan sedang mengarut.

Erra said...

ya bagus bertique!!!!!

sungguh kreatif otak anda. saya bagi A+++ bagi karangan tersebut! akan saya cuba __(publish in malay apa ha?) karya tersebut di dalam majalah tempatan.

NEXT PLEASE!

Erra said...

p.s.

terun tiruk tu apa?

PiNaT said...

teringat zaman sekolah dulu, cikgu tunjuk gambar then buat karangan..

so, karangan tu dah ada dalam kepala aku, tak yah ler aku tulis..

tapi yang aku tau, tajuk karangan itu adalah "titanic version gumbira" hahahaha..

Erra said...

pinat

tapi... tapi... den nak tau citer "titanic version gumbira". moh laa share...

lady_bugs said...

erra... dh letih laaa spoon fed org..sekali skala nk manja2 ngan u plak..
ehh when our lunch date ni...

superdzu said...

wegra...
cantik no gambaq2 hang.
terkelu lidah tak terkata.

kat mana ni semua?
united kingdom ka?
ni gambaq hang ka?
hang amiq ka?

saturday ni...jom.
kopi mahai we go.
kalau ada peluang...boleh molest pms nya exbf gak.
you in?

Erra said...

lady_bugs

saturday leh join perempuan2 kurang siuman blog gi minum kopi mahal kat centrepoint???

kalo tak we stick to weekday lunch. alamanda menariks gak, guwe tak pernah sampai lagi... next week tau, siapkan all paperwork this week!

suparrrdzu

masa tu my spootid slr was still alive, now dead oredi, don hap camera. huwaaaAAAaaaAAAaa!!! except for Bala lah (read: Holga)

that was in cyprus. the last 2 photos were by a friend, lain by my late slr.

saturday, jadi! kul berapa ek? nanti wa calling2...

lady_bugs said...

erra.. check ur email..

superdzu said...

holga is the best kan???
suka gila the effect.
you pernah try amik gambar ngan lomo lca dak?
i can lend you if you want.

saturday, petang2 kan?
pijah got dinner.

Erra said...

suparrrdzu

yesh! my bala (read: holga) very the sexy!!! pas tu i gedik, insist nak pakai medium format films, import from my brother pun import lah (black & white films tak jumpa kat kl or rather i bodo kl) bila nak develop masalah (or rather i bodo kl, again). :op

lomo lain tak pernah try la pulak... bawak, bawak esok! nak play2...

anisism said...

i memang la nak kena spoon fed. coz u said i'm a baby. and my brain doesn't actually function that well anymore after study years. heh.

superdzu said...

wegra
tmrw insyaAllah i will bring lca.
very good camera one.
boleh amik gambar,teman you tido,main badminton,intai org dalam bilik air and a good swimming buddy.
eh...swimming tak leh...
silap, not water proof.

the:Dreamer said...

Oh, yeah, I LOVE the last pic =D

cikPijah said...

wohoo! satu report dah lepas! lagi satu deadline plak! ..

*tumpang release tension sat*

madnessinvain said...

Ola,

I is jeles. That am heaven.

lady_bugs said...

erra..

wajib ketemuin kamu sebelum berangkat sbb mau minta smpikan salam pada abe mike .. hehehe
and also kena berkenal2an sblm kita pegi ski... hehehe

Em said...

Was it fun? U buat kan mana? KL is it...

zuhri said...

ni wegra buat kat belakang rumah dia ajer, sebelah mamak bistro...tul tak?

superdzu said...

wegra!!!
bila nak update?
jgn malas!!!

basket case said...

cik ni bila nak update??? cakap orang, kita sendiri pun tak update lagi.

cikPijah said...

hek ena! citer basi ni lagik! apdet! apdet! wat tag si ifzan tu.. doesn't require a camera or henpon canggih pun!

Erra said...

baby anisism

alasan semua itu!

suparrrdzu

nak swimming!!!!

the:Dreamer

i was soaking wet then, went into the water!

cikpi

teruskan usaha!

madnessinvain

don't jeles, let's do it!

lady_bugs

sure, harus, wajib jumpa

em

adrinaline junkie i am, it was definitely fun... did it in aiya napa, cyprus

enche zuhri

if belakang my house like that, i'd work from home

suparrrdzu + stolencar + cikpi

kechoh laa!!! wa double update dah, amek ko!